Цената на котка канадски сфинкс!

И защо развъждането на порода “Канадски сфинкс” не е лъжица за всяка уста.

Искам да кажа няколко думи на човека, който пише мейл просто за да попита за цената на котето и, след като я чуе, изненадващо заявява: “Мога да си купя другаде по-евтино”. Обръщам се и към вас, човекът, който не се интересува от документи, защото иска коте “само за домашен любимец”.

Нито една котка не е “просто домашен любимец”.

Зад всяка чистокръвна котка се крие СЕЛЕКЦИОНЕР. Използвам главни букви, за да разгранича РАЗВЪДЧИКА от РАЗВЪЖДАЧА. Реномиран развъдник не отглежда котки без документи. Регистрацията /родословието/са записи, които документират кръвната линия и позволяват да се проследят всички възможни здравословни проблеми, присъстващи в родословието. Когато кажете на развъдчик, че не ви интересуват документи, вие всъщност му казвате, че не се интересувате от здравето на котката, а просто искате най-евтиното нещо, което можете да намерите. Когато изберете да купите котка от реномиран и качествен развъдчик, този развъдчик е отговорен за здравето на всяка котка – както притежаваните котки, така и всяко коте, което е продал. А зад всяко едно животно стоят пропуснати почивки, грижа и безсънни нощи. По-голямата част от дома на развъдчика често е превърнат в пространство за неговите котки. Истински страстният развъдчик влага цялото си сърце и душа в това, което прави. Не само котетата, които се продават, но и всеки нов стопанин на коте от развъдника ще получи частица от сърцето му и ще стане член на растящо голямо семейство.

Един развъдчик не се притеснява да изцапа ръцете си… от момента на раждане до преминаване през ежедневните нужди. Защото това е животът!

Котило Е
Лакрима Велвет Върбанов с котило Е

Развъдчикът ще направи на всяка котка необходимите тестове, ехо, рентгенови снимки, анализи, ваксинации, регистрация, родословие, обезпаразитяване, както и микрочипиране, кастрация на котетата за домашен любимец, изложби, закупуване на нови линии, най-безопасната и бърза доставка, независимо от високата цена, за да може за осигури на животните си стандарт най-близък до идеалния…

Не по-малко важно е ИЗБРАНОТО семейство, което ще има късмет да вземе едно от неговите котета. Да, добре сте прочели!

Истинският развъдчик на котки избира на кого да продава.

Няма цена, която да компенсира вече направената инвестиция, така че развъдчикът трябва да е уверен, че бъдещите стопани са подходящи.

Добрият развъдчик има различни критерии за тези, които искат да продължат неговата кръвна линия, защо? Развъдната дейност е отговорност, начин на живот, отделен, само за отдадени хора, готови да се жертват.

Ето защо котката никога не е “само домашен любимец”. Това е наследството на развъдчика, най-добрият приятел на малкото дете, защитник, терапия за възрастни хора, член на семейството, целият свят за някой!

Бакарди Велвет Върбанов
Мъжки канадски сфинкс, Интершампион.

Вашият коментар